Lets Encrypt SSL certificaat instellen

Om gebruik te maken maken van een kostenloos Let's Encrypt SSL certificaat gaat u alsvolgt te werk:

1. Navigeer in DirectAdmin naar "SSL Certificates"
  2. Kies de Optie "Free & automatic certificate from Let's Encrypt"
  3. De domeinnaam waarvoor het certificaat wordt aangemaakt staat al ingevuld.
  4. Vul het emailadres in behorende bij dit certificaat en domein. Dit is meestal een algemeen adres zoals info@uwdomeinnaam.nl.
  5. Kies bij Key Size (bits) de waarde 4096
  6. Kies bij Certificate Type de optie SHA256
  7. Vink de hostnames welke u in het certificaat opgenomen wilt hebben. Let op dat deze hostnames ook allemaal uitkomen op de webserver, indien dit niet het geval is zal het genereren van een certificaat niet slagen.
  8. Druk helemaal onderaan de pagina op Save en wacht tot het resultaat getoond wordt, dit kan afhankelijk van het aantal hostnames enige tijd duren.
  9. Uw Let's Encrypt certificaat is aangemaakt als er onderaan de pagina "Certificate for uwdomeinnaam.nl has been created successfully!"!
Indien u een foutmelding krijgt als:

"Error: http://mail.uwdomeinnaam.nl/.well-known/acme-challenge/letsencrypt_1484661939 is not reachable. Aborting the script.". Dan geeft dit aan dat de bewuste hostname niet gebruikt kan worden. U dient er dan voor te zorgen dat u deze hostname niet kiest of de DNS aanpast zodat deze wel gebruikt kan worden.